stuntskate

AboutContact


Maten

Groot of klein

Een veel gehoorde vraag is of een bepaalde skate groot of klein valt. Bij Stuntskate.nl zijn we van mening dat de meeste skates normaal vallen. In tegenstelling tot bij het passen van schoenen, is het helemaal niet raar als een skate aan het begin krap aanvoelt. Door alle padding (kussentjes) aan de binnenkant van de skate, kan deze aan het begin een aantal drukpunten hebben. Vaak is de padding nog hard wanneer de skate net nieuw is, naarmate deze zachter wordt gaat de skate perfect naar je voet staan.

Vaak zijn mensen ook van mening dat het belangrijk is om skates een maat of twee groter de kopen. Dat is een fabeltje, de wereld in gebracht door winkels die een bepaalde maat niet meer hebben en daarom een maat groter willen verkopen. Het is juist essentieel dat skates precies goed zitten, zodat je optimale controle over je bewegingen hebt. Ook hier geldt weer dat het een tijdje duurt voordat de skate goed naar je voet staat. Het is dus helemaal niet raar als je skate tijdens de eerste paar keer skaten heel strak zit.

Toecut

Er zijn een paar modellen die een uitzondering vormen op de regel dat alle skates normaal vallen. Deze uitzonderingen zijn skates met een toe cut. Dat betekend dat de voorkant van de shell weggesneden is, waardoor er meer ruimte is voorin. Het gevolg hiervan is dat je een maat kleiner kan nemen dan je echte maat. Op dit moment zijn er maar een paar skates die standaard verkocht worden met een toe cut. Dit zijn de Valo light en de SSM skates.

Heat molden

Als de shell van de skate van carbon is gemaakt, dan kan je deze naar je eigen voet aanpassen. Modellen waarbij dit kan zijn de Usd Carbon, Valo light en Adapt skates. Hiervoor moet je alle onderdelen van de skate afhalen en hem in de oven doen op 80 graden. Daarna trek je de warme skate aan en gaat hij naar je voet staan. Valo light en de SSM skates.

tags


G-Form Adapt Dead Matter Scribe Eulogy Jug Roces Them Goods ProVoke Urban Kreation Razors Sifika Senate Murder One Trust Undercover Seba Kizer